1. Lentelė. Daržovės

Nr.

Produkto pavadinimas

Kiekis 100 g produkto

Kiekis pagal namų matus

PHE

[mg]

Energija

[ kcal]

Baltymai

[ g ]

Riebalai

[ g ]

Angliav.

[ g ]

Naminis

matas

PHE

[mg]

[g]

1

Baklažanai

49

21

1,1

0,1

6,3

1 vienetas

108

228

2

Cvikliniai burokai

126

17

2,3

5,5

3

Brokoliai

124

27

3,0

0,4

5,2

4

Briuselio kopūstai

185

37

4,7

0,5

8,7

1 vienetas

18

10

5

Pupos

343

66

7,1

0,4

14,0

6

Burokėliai

81

38

1,8

0,1

9,5

1 vienetas

81

100

7

Svogūnai

62

30

1,4

0,4

6,9

8

Krienai

187

67

4,5

0,6

18,1

9

Cukinijos

35

15

1,2

0,1

3,2

1 vnt. 20 cm ilgio

248

450

10

Trūkažolė

97

21

1,7

0,2

8,7

1 vidutinė

74

75

11

Moliūgai

47

28

1,3

0,3

7,7

12

Šparaginės pupelės

123

27

2,4

0,2

7,6

10 ankščių

73

60

13

Žali žirneliai

330

75

6,7

0,4

17,0

14

Žali žirneliai –konserv.

227

63

4,9

0,2

15,8

15

Kopūstas(Brassica oleracea)

190

29

3,3

0,7

6,1

16

Žiediniai kopūstai

97

22

2,4

0,2

5,0

Skersmuo 15 cm

485

500

17

Ropiniai kopūstai

77

29

2,2

0,3

6,5

Skersmuo 8 cm

260

200

18

Baltieji kopūstai

72

29

1,7

0,2

7,4

1 stiklinė supjaust.

64

90

19

Raudonieji kopūstai

80

27

1,9

0,2

6,7

1 stiklinė supjaust.

72

90

20

Pekino kopūstai

41

12

1,2

0,2

3,2

21

Rauginti kopūstai

46

12

1,1

0,2

3,4

22

Garbanotieji kopūstai

140

38

3,3

0,4

7,8

1 stiklinė supjaustytų

126

90

23

Paprastasis krapas

126

26

2,8

0,4

6,1