2. Lentelė. Vaisiai

Nr.

Pavadinimas

Kiekis 100-e g produkto

Kiekiai namų vienetais

Fen

(mg)

Energinė vertė

( kcal)

Baltymo

( g )

Riebalų

( g )

Angliavandenių

( g )

Namų matavimo vienetas

Fen

(mg)

(g)

1

Ananasas

19

54

0,4

2

Arbūzas

22

36

0,6

1/4 vidutinio

110

500

3

Bananas

45

95

1,0

1 vidutinis

90

200

4

Persikas

30

46

1,0

1 vidutinis

12

40

5

Citrina

35

36

0,8

1 maža

1 gabaliukas

18

3

50

10

6

Saldžios vyšnios

21

61

1,0

10 vnt.

9

45

7

Kriaušė

43

54

0,6

1 vidutinė

65

150

8

Obuolys

12

46

0,4

mažas

didelis

10

17

80

140

9

Kivis

41

56

0,9

1 vnt.

41

100

10

Mandarinas

25

42

0,6

1 mažas

1 didelis

9

20

35

80

11

Аbrikosas

24

47

0,9

1 vidutinis

7

30

12

Nektarinas

26

48

0,9

13

Аpelsinas

34

44

0,9

1 mažas

35

90

14

Baltieji serbentai

25

33

1,0

1 stiklinė

15

Juodieji serbentai

34

35

1,3

1 stiklinė

54

160

16

Raudonieji serbentai

29

31

1,1

1 stiklinė

50

160

17

Miško žemuogės

27

33

0,8

1 stiklinė

27

100

18

Slyvos

18

45

0,6

5 didelės

10 vidutinių

18

29

100

160

19

Braškės

24

28

0,7

1 didelė

8 didelės

3

24

12

100

20

Vynuogės

13

69

0,5

1 maža kekė

10

80

21

Vyšnios

19

47

0,9

10 vnt.

8

40